top of page

בדיקת רגישות למזון - אי סבילות למזון IgG

רגישות למזון

זקוק לבדיקת רגישות למזון IgG  / בדיקת אי סבילות למזון ?
אנחנו הכתובת !

מעט רקע - קצת עמוס אבל שווה קריאה

 

IgG הינו נוגדן מרכזי הנמצא בסרום הדם. אנטיגן הינו חומר זר לגוף, העלול לעורר את המערכת החיסונית לייצר נוגדן המותאם אליו ספציפית. ישנם תגובות לאנטיגנים של מזון המתווכות באמצעות נוגדני IgG ואלו עלולות להתעורר באיחור של מספר שעות או ימים מרגע צריכת המזון. תגובות אלו נקראות רגישות יתר מסוג 3, ובגלל שאינן מידיות, נוצר קושי באבחונן, וביכולת לקשר בין סימפטום שנוצר בעקבות מזון ספציפי שנאכל. 

חשיפה למזונות המעלים את רמת נוגדני ה-IgG מעוררים תגובה דלקתית בגוף וחשיפה ממושכת עלולה לייצר תהליכים דלקתיים כרוניים. הסימפטומים האופייניים לתגובות למזון המתווכות באמצעות נוגדני IgG כוללות: בעיות במערכת העיכול (דמוי IBS ) גזים, עצירות, שלשולים, נפיחות בבטן. בעיות בעור כדוגמת פסוריאזיס, אקזמה. מיגרנות, כאבי ראש ולעתים אף השמנה לא מוסברת ושינויים במצב הרוח.

חשוב להבדיל אלרגיה זו מאלרגיה שהיא תגובה חיסונית מסוג 1. זוהי האלרגיה הקלאסית והמוכרת למזון.  היא מייצרת תגובה מיידית (דקות ספורות) של שחרור היסטמין המתווכת באמצעות נוגדני IgE. הסימפטומים יכולים להיות מסכני חיים וכוללים תגובה אנפילקטית, התנפחות של רקמות ריריות, גרד ואדמומיות בעור. חשוב לציין! בדיקת IgG אינה יכולה לאבחן אלרגיה למזון מסוג 1.

בדיקת דם לזיהוי נוגדניIgG  

בבדיקת דם לזיהוי נוגדני IgG נבחנת נוכחות נוגדני IgG בתגובה לסוגי מזונות שונים. זיהוי נוגדנים אלה נעשה על ידי יכולתם להיקשר לחלבונים ספציפיים במזונות שנבדקים. במהלך הבדיקה נמדד ריכוז הנוגדנים הקיימים בדגימת הדם שלך עבור כל מזון ספציפי שנבדק והתשובות המתקבלות מתחלקות ל  3 קטגוריות:

  1. אין רגישות

  2. רגישות גבוהה

  3. רגישות גבוהה מאוד

הבדיקה נעשית באמצעות שיטה הקרויה . ELiSA (Enzyme Linked Immunosorbent Assay).

 

מחירון, החזרי ביטוח ומידע כללי

בדיקת אי סבילות למזון נפוצה מאוד בעולם המערבי ושונה מאוד מבדיקת אלרגיה למזון.

הבדיקה בודקת בדם נוגדני IGG ומסוגלת לזהות סוגי מזון (הנמצאים גם בשתיה) אשר עלולים לפגוע בבריאותך.

אנו מציעים 4 סוגי בדיקות, ההבדל בין הבדיקות הינו כמות המזונות הנבדקים.


בדיקת דם 90 סוגי מזונות (לא צמחונית)  - לא זמין כעת
 

בדיקת דם 190 סוגי מזונות: עלות הבדיקה 2100 ש"ח. לפרטים נוספים היכנסו.

 

בדיקת דם 260 סוגי מזונות: עלות הבדיקה 2900 ש"ח . ראה קישור מטה.
 

ביצוע בדיקה נוספת באותו מעמד תקבלו הנחה של 10%.
 

המחירים כוללים מע"מ.

 

הבדיקה מכוסה על ידי ביטוחי הבריאות הפרטיים ראו הסבר למטה .עליך לבדוק עם סוכן הביטוח שלך לגבי זכאותך  להחזר בגין בדיקות אבחנתיות.
 

 

אופן ביצוע הבדיקה 

ישנם שתי אפשרויות:

  1. הגעה באופן אישי אלינו לחולון.

  2. הגעה לבית הלקוח. אנחנו נגיע עד אלייך. בתאום מראש ובתוספת תשלום, אחות מוסמכת תגיע עד אליכם הביתה לצורך ביצוע הבדיקה במקום שנח לכם.


תוצאות בדיקת הדם המפורטות יישלחו אליך במייל עד כ 3-4 שבועות.

 

אין לבצע בדיקת אי סבילות למזון במקרה של:

  1. מחלת חוף או זיהום אקוטי בגוף.

  2. היפוגלובולינמיה HYPOGLUBOLINEMIA – סך נוגדני igG מתחת לטווח הנורמה.

  3. הימצאות חלבון מונוקלונלי בדם .


נטילת תרופה בזמן ביצוע הבדיקה מסוג אנטיהיסטמינים, סטרואידים ואנטיביוטיקה ובפרט תרופות המדכאות את מערכת החיסון עלולות להשפיע על תוצאות הבדיקה.

במקרה של ספק לגבי השפעת התרופה מדכאת חיסון ניתן לבצע בדיקת סך של IgG (בדיקת מעבדה שגרתית) לפני בדיקת האי סבילות למזון. אם רמת ה IgG בטווח הנורמה , הטיפול התרופתי אינו משפיע על רמת נוגדני ה IgG בדם , וניתן לבצע את בדיקת האי סבילות למזון.

 

חשוב לציין !!

הבדיקה בודקת רק מזונות שנצרכו לפחות חצי שנה טרם ביצוע הבדיקה, לדוגמה אם לא אכל בחצי שנה האחרונה מוצרי חלב הבדיקה לא תראה רגישות למוצרי חלב.

אין להפסיק שימוש בתרופה ללא אישור מרופא.

החזרים ביטוחים - כעקרון כל אחד יכול לברר מול סוכן הבטוח שלו או החברה בה הוא מבוטח לגבי החזר. מניסיוננו חברות מחזירות בין 60-80% (זה משתנה מידי פעם) בהתאם למדיניות של חברת הביטוח.

מומלץ לברר זאת במוקד תביעות של החברה המבטחת. (לברר מה הפוליסה מכסה)
כל הבדיקות נכנסות תחת קטגורית בדיקות אמבולטוריות - בדיקות אבחנתיות, כמובן שחובה לצרף הפנייה מרופא (אלא אם כן חברת הביטוח לא דורשת) .

"סוף סוף גיליתי מה באמת מפריע לי"  הסיפור של רחל

רחל מיטראני.jpg

צור קשר

תודה רבה על ההרשמה. נציגנו יחזרו אליכם בהקדם

טלפון
Email

מחוז תל אביב

,הלוחמים 53 חולון

ישראל

* התכנים באתר זה נועדו למטרת אינפורמציה ומידע כללי בלבד. המידע המופיע כאן אינו מהווה או מחליף המלצה לנקיטת הליך רפואי, חוות דעת, יעוץ, או/ו שרות רפואי.

bottom of page